011 2676 275 (do 14:30h) | 011 2607 353 | 064 423 53 54 office@herbaway.rs

ZDRAVO UŽIVANJE U ČOKOLADI

Photo: ZDRAVO UŽIVANJE U ČOKOLADI

Eksperimentišite i dodajte kakao u smoothie, bademovo mleko, ovsenu kašu...

Malo je onih koji ne vole čokoladu. Još je manje onih koji znaju da u njoj uživaju na zdrav način. 
Probajte neki od ovih načina.

Čokoladni smoothie
Smoothie je jednostavan način da eksperimentišete sa različitim sastojcima i ukusima, a istovremeno i da konzumirate neke hranjive materija. Jedan od odličnih načina da jedete više čokolade, i to u njenom izvornom obliku, je konzumacija kakaoa. Kakao sadrži materije koje deluju kao antidepresiv i poboljšavaju raspoloženje. Takođe, odličan je izvor magnezijuma i prepun je vlakana. Iako kakao nije toliko sladak kao čokolada, možete ga dodati u smoothie od banane i zasladiti medom ili stevijom. 

Čokoladno bademovo mleko
Još jedan način da zadovoljite žudnju za čokoladom, a da ne preterate sa kalorijama je čaša hladnog sojinog ili bademovog mleka uz dodatak čokolade. Varijanta sa sojinim mlekom sadrži kalcijum i manje masti i kalorija od običnog čokoladnog mleka.

Orašasti plodovi preliveni tamnom čokoladom
Idući put kad vas uhvati čežnja za nekom grickalicom, posegnite za pločicom od orašastih plodova prelivenom tamnom čokoladom. Zdravstvene prednosti tamne čokolade i orašastih plodova daleko su poznate.

Kikiriki maslac s čokoladom
Kikiriki maslac jedan je od onih proizvoda koji se savršeno uklapa sa mnogim vrstama hrane, a ukus mu je naprosto božanstven. Bolje od običnog kikiriki maslaca je samo čokoladni kikiriki maslac koji sadrži zdrave masnoće, ali se ipak s njime ne sme preterivati. Namažite ga na tost, servirajte uz voće ili ga dodajte u svoj omiljeni smoothie.

Čokolada u glavnom obroku
Čokolada nije rezervisana samo za desert već je vrlo lako i jednostavno možete koristiti i kada pripremate glavne obroke. Potražite zanimljive recepte s kakaom i krenite u akciju. 

Čokoladne zobena kaša
Ako volite zobenu kašu onda joj dodajte malo naseckane tamne čokolade, badem i med. Tako ne morate kupovati zapakovane instant kaše prepune dodatog šećera. 

Čokolada kao dodatak
Čokolade ne mora uvek biti puna šećera da bi bila ukusna. Ako dodate malo tamne čokolade ili kakao-praha uobičajenim jelima, ona će postati ukusnija, a vaša će žudnja za čokoladom zadovoljena na zdrav način.

Izvor: magicnobilje.com

 

Eksperimentišite i dodajte kakao u smoothie, bademovo mleko, ovsenu kašu…

Malo je onih koji ne vole čokoladu. Još je manje onih koji znaju da u njoj uživaju na zdrav način.
Probajte neki od ovih načina.

Čokoladni smoothie
Smoothie je jednostavan način da eksperimentišete sa različitim sastojcima i ukusima, a istovremeno i da konzumirate neke hranjive materija. Jedan od odličnih načina da jedete više čokolade, i to u njenom izvornom obliku, je konzumacija kakaoa. Kakao sadrži materije koje deluju kao antidepresiv i poboljšavaju raspoloženje. Takođe, odličan je izvor magnezijuma i prepun je vlakana. Iako kakao nije toliko sladak kao čokolada, možete ga dodati u smoothie od banane i zasladiti medom ili stevijom.

Čokoladno bademovo mleko
Još jedan način da zadovoljite žudnju za čokoladom, a da ne preterate sa kalorijama je čaša hladnog sojinog ili bademovog mleka uz dodatak čokolade. Varijanta sa sojinim mlekom sadrži kalcijum i manje masti i kalorija od običnog čokoladnog mleka.

Orašasti plodovi preliveni tamnom čokoladom
Idući put kad vas uhvati čežnja za nekom grickalicom, posegnite za pločicom od orašastih plodova prelivenom tamnom čokoladom. Zdravstvene prednosti tamne čokolade i orašastih plodova daleko su poznate.

Kikiriki maslac s čokoladom
Kikiriki maslac jedan je od onih proizvoda koji se savršeno uklapa sa mnogim vrstama hrane, a ukus mu je naprosto božanstven. Bolje od običnog kikiriki maslaca je samo čokoladni kikiriki maslac koji sadrži zdrave masnoće, ali se ipak s njime ne sme preterivati. Namažite ga na tost, servirajte uz voće ili ga dodajte u svoj omiljeni smoothie.

Čokolada u glavnom obroku
Čokolada nije rezervisana samo za desert već je vrlo lako i jednostavno možete koristiti i kada pripremate glavne obroke. Potražite zanimljive recepte s kakaom i krenite u akciju.

Čokoladne zobena kaša
Ako volite zobenu kašu onda joj dodajte malo naseckane tamne čokolade, badem i med. Tako ne morate kupovati zapakovane instant kaše prepune dodatog šećera.

Čokolada kao dodatak
Čokolade ne mora uvek biti puna šećera da bi bila ukusna. Ako dodate malo tamne čokolade ili kakao-praha uobičajenim jelima, ona će postati ukusnija, a vaša će žudnja za čokoladom zadovoljena na zdrav način.

Izvor: magicnobilje.com

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

0