011 2676 275 (do 14:30h) | 011 2607 353 | 064 423 53 54 office@nba.co.rs

Photo: INTOLERANCIJA NA HRANU POSTALA OPŠTI TREND

Oko 22 posto ljudi veruje da su osetljivi na neku namirnicu

Intolerancija na hranu postala je modni trend. Britanska organizacija Food and Drink Innovation Network sprovela je anketu nad 1600 ljudi. Ustanovljeno je da oko posto 22 ispitanih veruje da su alergični na neke namirnice, piše Dejli mejl. 
Tu dijagnozu ispitanici su sami sebi postavili, a medju ”alergičnim” je dvostruko više žena nego muškaraca. Svaki peti čovek zbog straha izbegava određenu hranu, a među najčešćim namirnicama su mleko i mlečni proizvodi kao i namirnice koje sadrže gluten.
Prema novim zakonskim regulativama Evropske unije restorani i ketering firme će od decembra ove godine morati da na ambalaži ili jelovniku istaknu potencijalne alergene. Očekuje se da će ta odluka imati drastičan učinak na industriju hrane.

Izvor: magicnobilje.com

 

Oko 22 posto ljudi veruje da su osetljivi na neku namirnicu

Intolerancija na hranu postala je modni trend. Britanska organizacija Food and Drink Innovation Network sprovela je anketu nad 1600 ljudi. Ustanovljeno je da oko posto 22 ispitanih veruje da su alergični na neke namirnice, piše Dejli mejl.
Tu dijagnozu ispitanici su sami sebi postavili, a medju ”alergičnim” je dvostruko više žena nego muškaraca. Svaki peti čovek zbog straha izbegava određenu hranu, a među najčešćim namirnicama su mleko i mlečni proizvodi kao i namirnice koje sadrže gluten.
Prema novim zakonskim regulativama Evropske unije restorani i ketering firme će od decembra ove godine morati da na ambalaži ili jelovniku istaknu potencijalne alergene. Očekuje se da će ta odluka imati drastičan učinak na industriju hrane.

Izvor: magicnobilje.com

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša korpa je prazna