011 2676 275 (do 14:30h) | 011 2607 353 | 064 423 53 54 office@nba.co.rs

DUOFIT – Čajna mešavina za održavanje nivoa šećera u krvi, Dijetetski proizvod

1.440,00 рсд

Po definiciji dijabetesom nazivamo stanje kada je količina šećera u krvi veća od 7,0 mmol. To je hronično oboljenje koje nastaje usled nedovoljnog lučenja ili nedovoljnog delovanja insulina (hormona koji se stvara u žlezdi gušterači – pankreasu), a koji je odgovoran za metabolizam ugljenih hidrata tj. šećera. Bez insulina glukoza se ne može preneti do ćelija, što uslovljava porast glukoze u krvi.

Акција!

Lekovi su nekada neizbežni, ali najčešće mogu da se izbegnu ili smanje na najmanju moguću meru. Jedna američka studija je pokazala da je znatno veća učestalost oboljenja krvnih sudova kod pacijenata koji se leče tabletama, nego kod onih koji su na terapiji proverenih proizvođača čajnih mešavina.

Jedna od najvećih prednosti ovakvog načina lečenja jeste taj da pravilna primena lekovitog bilja blagotvorno deluje na organizam i deluje vrlo kompleksno.

Pri  lečenju dijabetesa (Diabetes Mellitus), korišćenjem DUOFIT čajnu mešavinu, linije proizvoda HERBAWAY, osim primarnog dejstva koje se ispoljava na direktno smanjenje glukoze u krvi i pospešenje rada gušterače, veliki broj konzumenata ovog dijeteskog proizvoda ukazuju na sekundatna dejstva čaja u vidu regulacije krvnog pritiska, smanjenja lošeg holesterola, pojačanog efekta izbacivanja viška tečnosti, regulacija rada želuca i druge ne manje važne zdravstvene probleme.

Važno je istaći da je neophodno redovno korišćenje DUOFIT čaja da bi se dijabetes držao pod kontrolom. U isto vreme zbog kompleknog delovanja na biohemijske procese u organizmu, DUOFIT čajem često otklanjamo uzrok problema nastanka dijabetesa tipa 2, a ne samo posledice. DUOFIT je potpuno  prirodan proizvod i nisu poznata nikakva neželjena dejstva prilikom konzumiranja ovog čaja, a klasifikovan je i kategorizovan od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, sa kojim imamo potpisan Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji, kao dijetetski proizvod. O zdravstvenoj ispravnosti ovog proizvoda brinu se renomirane, akreditovane laboratorije u Srbiji.

ŠTA JOŠ TREBA URADITI DA BI  DIJABETES DRŽALI POD KONTROLOM :

-ukoliko vam je telesna težina preterana, obavezno je smanjite. Gojaznost je jedan od uzroka dijabetesa a ne posledica. Masno tkivo smanjuje mogućnost iskorišćavanja šećera, odnosno insulin jednostavno ne može da “ugura” šećer u masnu ćeliju, šećer znači ostaje u krvi.

-preko dana jedite šest manjih obroka, polako i dobro sažvaćite. Nemojte gladovati, izbegavajte nikotin, a naročito alkohol.

-puno se krećite i radite vežbe istezanja i vežbe pod opterećenjem čime povećavate mišićnu masu, ova ubrzava metabolizam, što znači više trošite šećera.

-smanjite udeo masnoća u ishrani (40g suvišnih masnoća na dan, šest puta povećava rizik od razvijanja dijabetesa kod osoba sa povišenim šećerom). Uključite ribu u većim količinama u ishranu. Dovoljno je 30-40g ribe na dan da bi se osetili pozitivni učinci.

-ishrana dijabetičara treba da predstavlja model zdrave ishrane, primer kako bi svi trebalo da se hranimo. U ishrani unosite hranu bogatu mineralima i vitaminima, pre svih Hrom – pojačava aktivnost insulina – ima ga u prokelju, pivskom kvascu, orahu, badenu , lešniku itd., Cink, naročito ga ima  u integralnim žitaricama, crnom luku, praziluku, junećoj džigerici..., Magnezijum – poboljšava delotvornost insulina kod starijih osoba i reguliše krvni pritisak – naročito zastipljen u integralnim žitaricama, pšeničnim mekinjama, soji, susamu, banani, kajsiji i dr., vitamin E – utiče na bolje iskorišćenje insulina, a ima ga u hladnoceđenim uljima, maslinovom ulju, koštunavim plodovima...Najzad, što više svežeg i  barenog povrća – celer, kelj, kupus, krastavac, sve vrste mahunarki, špargla, zelena salata, crni i beli luk itd.

-izbegavati stresne situacije, redovna kontrola šećera u krvi i pritiska, svakodnevno tuširanje toplo – hladnom vodom, nositi udobnu odeću i obuću...


Uzmite od prirode najbolje!

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša korpa je prazna