011 2676 275 (do 14:30h) | 011 2607 353 | 064 423 53 54 office@nba.co.rs

LIPO PLUS – čaj za regulisanje nivoa holesterola i triglicerida

1.200,00 рсд

Herbaway Lipo plus – čajna mešavina je jedinstvena kombinacija brižljivo odabranog lekovitog i začinskog bilja, koja se koristi kao dodatak ishrani u cilju regulisanja nivoa holesterola i triglicerida.

Lipo plus čajna mešavina sprečava oksidaciju i povećanu količinu masnih naslaga, tzv. lošeg holesterola i triglicerida, uzročnika stvaranja pločica na arterijskim zidovima. Mnogobrojne flavonske komponente šire krvne sudove, čime omogućuju nesmetan protok krvi do srca i odatle do najsitnijih kapilara. Većina biljaka iz ove čajne mešavine sadrže fitosterole i zahvaljujući velikoj koncentraciji ovih jedinjenja i njihovoj sposobnosti apsorbcije u krvotok,eliminišu loš holesterol i trigliceride. Lekovito bilje iz Lipo Plus čajne mešavine, svojim izrazitim antioksidantnim svojstvima pruža krvnim sudovima zaštitu protiv oštećenja koja mogu biti prourokovana lošim holesterolom, a pored toga pospešuju jačanje tkiva srčanog mišića.

Bolesti krvnih sudova, koje su u zapadnom svetu, a zadnjih decenija i kod nas poprimile razmere epidemije, mnogim ljudima ugrožavaju život i izazivaju visok procenat smrtnosti. Bolesti krvih sudova se najčešće uzrokuje istovremenim delovanjem nekoliko faktora. Ipak, najčešći uzročnik može biti ozloglašeni holesterol.

Holesterol je paradoksalan. On je normalni sastojak krvne plazme i tkiva ( posebnouči i nerava ). Poznata kao mast koja nastaje prirodnim puterm i daje svoj doprinos životno važnim funkcijama organizma. Ovde se radi o HDL holesterolu koji se još naziva – dobar holesterol. HDL uklanja loš holesterol iz krvnih sudova i nosi ga prema jetri gde se putem žuči izbacuje iz organizma.

LIPO PLUS – čaj za regulisanje nivoa holesterola i triglicerida

Do neke mere, HDL holesterol može da nas štiti tako što čini protivtežu lošim holesterolima. To znači da je važno ne samo sniziti holesterol (kako to obično kažemo), već i povisiti dobar holesterol.

Jetra stvara sav holesterol koji je organizmu potreban, ali budući da se holesterol nalazi u svim namirnicama životinjskog porekla, unosimo ga u organizam kad god jedemo meso, jaja ili mlečne proizvode. Kada se u tome pretera pa se i pridoda genetski faktor, ipada da je ishrana bogata zasićenim mastima glavni uzrok visokog nivoa holesterola u krvi, koji izaziva brojne probleme u organizmu. Dakle, LDL tzv. loš holesterol se uvlači u zidove arterija kao sloj žućkaste mase. Time se krvni sud sužava, a u protoku krvi dolazi do kovitlanja, što stvara sićušne pukotine na zidu krvnog suda. Nakon njihovog zarastanja ostaju ožiljci. Zadebljali zid krvnog suda pogoduje nastanku ugrušaka, pokrećući upalnu bolest poznatiju kao ATEROSKLEROZA. Osobe sa aterosklerozom, medicina je nedvosmisleno dokazala, podložnije su srčanim bolestima, moždanim udarima i ostalim poremećajima srca i krvnih sudova.

Holesterol i trigliceridi predstavljaju dva oblika lipida, odnosno masti. Kao i kod holesterola i bez triglicerida nema života. Oni obezbeđuju veliki deo energije potreban za normalno funkcionisanje ćelija. Kada su trigliceridi povišeni i oni prave slične probleme kao holesterol. Problem je pre svega u tome Što osobe sa povećanim nivoom triglicerida, gotovo bez izuzetka imaju i druge faktore rizika za oboljenja srca (dijabetes, visoki krvni pritisak), a ustanovljeno je da kad god su povećani trigliceridi, nivo dobrog holesterola opada.

Dejstvo Lipo Plus čajne mešavine:
Specifičnost ovog čaja je sadržaj jedinjenja poznata kao antocijani, koji imaju efekat smanjenja holesterola i triglicerida, deluju kao vazodilatator (smanjuju pritisak na krvne sudove) i sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka koji mogu da izazova srčani napad.

Inulin, skrobu sličan ugljeni hidrat, zaslužan je za “čišćenje” krvi od svih toksina, pa mu ni holesterol I trigliceridi nemogu odoleti. Naročito ga ima u korenju lekovitog bilja koje se nalaze u ovoj čajnoj mešavini.
Antiokidansi iz Lipo Plus čaja krvnim sudovima pruža odteđenu zaštitu protiv oštećenja prouzrokovanih lošim holesterolom,a takođe pospešuju jačanje tkiva srčanog mišića I sprečavaju da masnoće u krvi užegnu.

Najnovija istraživanja iz oblasti fitoterapije govore o MASLAČKU, koji se u odgovarajućem procentu nalazi u Lipo Plus čaju, a koji u sebi sadrži rastvorljiva biljna vlakna. Njeno delovanje na sniženje holesterola I triglicerida dokazano je u laboratorijskim eksperimentima kako na životinjama tako I na ljudima.

 

Uzmite od prirode najbolje!

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša korpa je prazna