011 2676 275 (do 14:30h) | 011 2607 353 | 064 423 53 54 office@nba.co.rs

Da lakše prebrodite saprne noći – ruža, menta, med i mleko…
Kupke sa lekovitim i mirisnim biljkama će vas osvežiti, bićete relaksirani i odmorni.
Menta
Ovo je zaista rashlađujuća kupka, a još i pomaže da suzite pore i čisti kožu. Eterično ulje mente ima antibakterijska, antivirusna i antiseptička svojstva. U hladniju kupku dodajte 4 do 6 kapi eteričnog ulja peperminta i uživajte u osveženju. Možete i skuvati suve listove mente (kuvajte ih u kipućoj vodi sat vremena, procedite i ostavite da se ohladi). Nakon kupanja polijte se ovim jakim čajem i ne brišite peškirom. Ostavite da se čaj na vama osuši.

Ruže
Dan ranije natopite ružine latice u kadi punoj vode (pazite da budu one netretirane, poželjno organski gajene ruže) i ostavite preko noći. Ujutro dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja ruže i opustite se i uživajte 30 do 45.

Limun
Limun umiruje i omekšava kožu. Isecte limun na kriške i ubacite u kadu punu vode. Za potpuno osveženje dodajte i par kockica leda. Ostavite da odstoji pola sata, pa uronite u ledeno osveženje. Najbolje bi bilo da se na ovaj način osvežavate za vreme vrućih letnjih noći pre spavanja.

Med
U posudu sa hladnom vodom dodajte med i esenciju ruže, pa ostavite da odstoji 2 do 3 sata. Nakon kupanja polivajte se ovom vodom i masirajte telo.

Mleko
Da biste se rashladili, pored mleka u kupku dodajte i malo komadića leda, lavande, meda ili nekih blagih eteričnih ulja.
Pored navedenih predloga možete koristiti i eterična ulja eukaliptusa, lovora, bosiljka, ruzmarina, majčine dušice. Stavite 5 kapi u kupku, jer previše eteričnog ulja može delovati iritirajuće na osetljivu kožu.

Izvor: magicnobilje.com

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša korpa je prazna